Holland Verzekerd

Assurantietussenpersoon

Wat doet een assurantietussenpersoon en welke voordelen levert je dit op? Waarschijnlijk ken je deze persoon gewoon als de ‘tussenpersoon’, die ook anderen in jouw omgeving helpt om de juiste verzekeringen af te sluiten.

Verzekeringen, hypotheken en andere financiële producten of oplossingen kunnen best ingewikkeld in elkaar zitten. Er is sprake van voorwaarden, uitzonderingen en speciale bepalingen. Hoe weet je zeker dat je de juiste keuze maakt? Of hoe zorg je ervoor dat je daar zelf zo min mogelijk omkijken naar hebt? Dat is wat de assurantietussenpersoon voor je doet.

Wat doet een tussenpersoon?

Dus ben je benieuwd naar de assurantietussenpersoon betekenis en wat deze persoon voor je kan betekenen? We zetten het voor je op een rij:

•   Informatie over de dekking
De assurantietussenpersoon zal informatie geven over de dekking van een verzekering die je op het oog hebt. Wat kun je van de verzekering verwachten en is dat in jouw persoonlijke situatie een goed idee?

•   Advies voor een verzekering
Daarnaast zal de tussenpersoon voor assurantiën adviseren, bijvoorbeeld door te kijken naar andere dekkingen die je al hebt. En wat is de beste keuze binnen de polis, bijvoorbeeld met een basis- of aanvullende dekking en extra modules?

•   Uitsluiting voorkomen
De assurantietussenpersoon kent de eventuele uitsluitingsgronden van verzekeraars. Door daar rekening mee te houden voorkom je een weigering, zodat je in plaats daarvan kunt rekenen op een soepele acceptatie.

•   Premie incasseren
Heb je eenmaal de verzekering? Dan zal de assurantietussenpersoon zorgen voor het incasseren van de premie, bijvoorbeeld via een automatische afschrijving of door je de premie over te laten maken.

•   Hulp bij schadeafhandeling
En krijg je onverhoopt te maken met schade of wil je een claim doen? De assurantietussenpersoon kan je daarbij helpen, zodat je zeker weet dat je dit op de juiste manier doet.

Betaal ik niet te veel kosten?

En ben je benieuwd naar de kosten van een assurantietussenpersoon? Er is sprake van vergoedingen, al merk je daar in de meeste gevallen weinig tot niets van. Het gaat om een kleine vergoeding of commissie voor de tussenpersoon, in ruil waarvoor verzekeraars soms korting op de premie aanbieden. Bovendien betaal je voor de bovenstaande service en dienstverlening, waarmee je zeker weet dat je niet voor verrassingen komt te staan.

De beste assurantietussenpersoon

Zoek je de beste assurantietussenpersoon? Vraag goed naar de aangeboden diensten. We vertellen je daar graag meer over, bijvoorbeeld als je benieuwd bent naar wat we precies voor je kunnen betekenen en hoe we dat doen.

Heb je meer vragen over de assurantietussenpersoon?

Bel ons op telefoonnummer 038 30 30 340, stuur ons een e-mail of gebruik het online contactformulier.

We horen graag van je!

Holland verzekerd
Holland Verzekerd © 2022 Holland Verzekerd

Wil je weten wat we voor jou kunnen betekenen?
Neem gerust contact met ons op.
De 1e afspraak is gratis!

Wij komen bij jou thuis.
Overdag of in de avonduren.
Je bent ook welkom op ons kantoor in Zwolle.

Hasselt
Industrieweg 18 z1, 8061 RB
Zwolle
Goudplevierstraat 97, 8043 JJ

cookies toestaan?